<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=252872870804880&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
read

ExpertSessie AI & GEO mmv ITHAX

Douwe Blanksma
23 mei 2024

GeoAI (her)kennen we in ons werkveld vooral in zaken als beeldherkenning in lucht en satellietfoto’s of pointclouds. Machine Learning en Deep Learning zijn dan de kreten die daar veelal mee gepaard gaan. Maar wat is Generative AI? Of meer en andere begrippen die deze oude en ook weer nieuwe discipline zo’n hype maken? 

 Door het van een andere invalshoek te bekijken kregen we in deze Expert Sessie een breder en beter beeld van AI. Wat het wel kan en wat ook niet. Waar het ons ontlast en waar wij - de mens - juist heel hard bij nodig zijn en blijven.

Deze ExpertSessie werd verzorgd door Patrick de Groot en Wim Bozalie van ITHAX.

Patrick en Wim kennen we van hun vorige werk bij Imagem, een vooraanstaande partij in het Geo en DigitalTwin werkveld. Na een jaar plannen maken geven zij met hun eigen Start-up ITHAX vorm aan hun ondernemers droom. Op de Geo Experiencedag bij de HAS hebben enkele van ons een voorproefje gehad. In deze sessie zijn we ook wat dieper op "hoe werkt het nou" ingegaan.

Bekijk de presentatie

Categorieën: Expertsessie